sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Piti tulla kakku, tuli Cake popseja..

Sain viikonloppuvieraaksi taas tolkuttoman migreenin, ja silloin ei ajatus kunnolla kulje. Ei tuo aina kyllä kulje muutenkaan, mutta migreenissä pysähtyy sekin vähäinen liike. Olin kuitenkin luvannut lapsille leipoa täksi päiväksi pientä perhejuhlaa varten kakun, ja lupaushan on pidettävä. Tässä tulos:



Mallikkaasti punnitsin munat ja lisäsin sokerin ja jauhot kaavalla munat x 0,7 juuri niinkuin olen tehnyt melko monta kertaa aiemmin. Oikein varmasti laskin nytkin, satuin vaan muistamaan munien painon täysin vikaan :D Eli sokeria ja jauhoja livahti tuplamäärä. Tajusin kyllä taikinassa olevan jotain vikaa, mutta olo niin kurja, että halusin vain saada taikinan nopeasti paistettua. Aamulla sitten toimivammalla päällä aloin tutkailemaan lopputulosta, ei niistä kakkupohjiksi ollut. Cake popseja on nyt olla joka puolella ja niitä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa. Hienonsin taikinalevyt, lisäsin joukkoon tuorejuusta, sulatettua valkosuklaata ja yllättäen taas lime gurdia loput purkin pohjalta. Yllättävän hyvän makuista massasta tuli. Lapset kehuivat taivaalliseksi :) Pyöritin massasta palloja, dippasin ne sulatettuun valkosuklaaseen ja koristelin aiemmin tekemilläni sokerimassakukilla.



Onpahan nyt pakkaseen herkkuja vilja-allergikko-tyttärellemmekin, kakkupohjan tein luontaisesti gluteenittomasta Viljatuotteen vaaleasta jauhoseoksesta, perunajauhoista ja kaakaojauheesta.

Lopuksi haluan vielä kehua uutta kirjahankintaani, ostin Pullahiiren leivontanurkka-sivuston Taru Vihavaisen uuden kirjan Pullahiiren makeat kakut täältä  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522204951  Kirjassa on paljon perustietoa ja koristeluvinkkejä ja tottakai ihania ohjeita, suosittelen :)

1 kommentti: