sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Omenamuffinit

Nämä kuuluisi esitellä syksyllä, minusta nuo omena ja kaneli ei kovin keväisiä ole, mutten muista syksyllä kumminkaan :D Näihin on taas tungettu jogurttia.. Sitä Uuniomenaa. Mutta kun se oli tarjouksessa, niin tokihan sitä piti ostaa ja leipoa jotain :P Tämä ohje on jälleen suuri, tulee 24 muffinia, mutta on helppo puolittaa. Tosin käyttämäni vuoat ovat melko suuria, joten normaalikokoisilla vuoilla muffineita tulee reilu 30kpl. Pakastin näistäkin (kuorruttamattomina) kahvileiväksi ylimääräiset. Muffinien sisään pursotin hillosilmät Pirkan Omena-päärynähillosta.

6 munaa
2dl sokeria
200g sulatettua voita
1 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kermaa
1prk (500g) Ihana Uuniomenajogurttia


Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita sooda ja leivinjauhe jauhoihin. Nostele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot, jogurtti ja kerma sekä jäähtynyt voisula. Jaa taikina muffinivuokiin. Jos haluat muffineihin hillosilmät, saa ne kätevimmin pursottimella. Laitoin pussiin tyllan, jonka suu on noin 0,5cm, ja pieni puristus (noin teelusikallinen) hilloa taikinaan sisään. Näytti ennen uuniinlaittoa sille että hillot jää näkyviin, mutta ei ne jääneet, kauniisti ne tuonne muffinin sisään asettuivat :) Paista 200asteessa reilu 15 minuuttia. Minä käytin taas kiertoilmaa ja 190 asteessa 15 minuuttia tuotti juuri ja juuri kypsän lopputuloksen.

Päälle pursotin omena-päärynähillolla maustettua kermaa ja siivilöin tummaa kaakaojauhetta pintaan. Ja koristeeksi ei minusta käynyt mikään muu kuin kanelitanko. Ne tein kaakaolla värjätystä Satin ice-massasta.



1 kommentti:

  1. Hyvä ettet jättänyt syksyyn, on sen verran herkun näköisiä. Kaunis yksinkertainen koristely myös.

    VastaaPoista