Pohjataikina:
2 prk kermaviiliä
1,5 tl suolaa
100 g sulatettua voita
2 dl rouheisia sämpyläjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Sulata isossa kattilassa voi ja anna jäähtyä, sekoita joukkoon suola ja kermaviili. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vaivaa taikinaa kunnes se on kiinteä, käsistä irtoava klöntti.
Kinkku-paprikatäyte:
200g kinkkua
keltainen paprika
punainen paprika
2 rasiaa Apetina valkosipuli & yrtit-tuorejuustoa
Kuullota pannulla pienen voinokareen kanssa kuutioiksi pilkotut paprikat ja lisää suikaloitu kinkku. Paista sen verran, että kinkkusuikaleet irtoavat toisistaan ja lisää pannulle tuorejuustot. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes juusto sulaa kinkun joukkoon.
Kinkku-sipulitäyte:
200 g kinkkua
2 sipulia
rouhittua mustapippuria
1 rasia Apetina maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5-2 dl Allerum präst-juustoa raasteena
(tai jotain muuta voimakkaan makuista juustoa)
Silppua sipuli ja kuullota voissa pannulla kullan keltaiseksi, lisää suikaloitu kinkku ja mustapippurirouhe. Paista miedolla lämmöllä, kunnes kinkkusuikaleet irtoavat toisistaa ja lisää tuorejuusto ja juustoraaste. Sekoittele kunnes tuorejuusto on sulanut.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä, tuo Venäläisen jogurtin pieni ämpäri on muuten juuri sopivan kokoinen muotti noihin miun Iloleipurin muffinipelteihin :) Taikinan voi myös jakaa paloiksi ja pyöritellä palloiksi ja painella ne voideltujen peltien syvennyksiin. Pellit kannattaa muistaa voidella ;)
Lusikoi täyte pohjiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Minä paistoin kiertoilmalla 190 asteessa himpun alle 20 minuuttia.
Taikinaa jäi yli sen verran, että tein kinkku-sipuli-piiraisiin kannet. Paremman näköisiä nuo ilman kansia olivat, mutta eipä jäänyt taikinaa hukkaan :)
Nämä saivat niin suuren suosion meidän pesueessa, että uskallan tehdä näitä vieraillekkin tarjottavaksi kahvipöydän suolapalana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti