Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
2 banaania survottuna
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi banaanisurvos. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista taikinaa 175asteessa 10 minuuttia.
Rahkatäyte:
500g rahkaa
2 kananmunaa
1,5-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte varoen esipaistetun pohjan päälle. Pohja ei ole läpikotaisin kypsä, joten kannattaa varoa painelemasta tai tökkimästä pohjaa.
Ripottele täytteen päälle 1 litra mustikoita.
Muruseos:
100 g sulatettua voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl tattarihiutaleita
Sulata voi kasarissa ja lisää sokerit ja tattarihiutaleet, sekoita tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Tattarihiutaleen tilalla voi käyttää myös kaurahiutaleita.
Ripottele muruseos mustikoiden päälle ja paista vielä noin 40 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä, täyte kiinteytyy jäähtyessään, joten piirakkaa ei kannata leikata kuumana :D
No aivan en lukenut loppuun asti, kun teki mieli kommentoida, että mikä se jäätelö, joka on muuttunut? no jospa nyt luen loppuun:)
VastaaPoistaValion laktoosittomat jäätelöt olivat ennen vehnättömiä, nyt eivät enää näköjään olekkaan ja minä hölmö luotin siihen, että eihän niissä ennenkään ole ollut.. :( Harvoin niitä on ostettu, kun olen tehnyt itse jäätelöt, mutta silloin tällöin olisi mukava hemmotella lasta kaupan jäätelölläkin.
VastaaPoistaAivan huikea uutinen minulle:( tein myös jäätelökoneella ite jäätelöitä joskus ennenaikaan. Nyt kyl olen oppinut hyvin lukemaan tuoteselosteet. ja edelleen luen kyllä vielä tarkemmin.
VastaaPoista