torstai 22. maaliskuuta 2012

Sitruunamuffinssit

Olen aina ollut mieltynyt sitruunan raikkauteen, enkä muista valmishilloista tai marmeladeista juuri välitä, mutta lemon gurdia tungen melko usein leivonnaisiin, niin nytkin:

2 munaa
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g voita
2rkl sitruunamehua
1dl lemon gurdia
2dl kermaa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, pehmeää tai sulatettua voita, kermaa ja lemon gurd sekä sitruunamehu.

Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 200asteessa 15-20 minuuttia.

Päälle pursotettavaksi vatkasin desin kermaa löysäksi vaahdoksi, lisäsin vaahtoon 1 kukkurateelusikallisen lemon gurdia ja vatkasin vaahtoa vähän lisää. Tuo sitruuna raikastaa kermaa yllättävän paljon, en pystyisi syömään tuollaista kermakikkaretta ihan vain kerman makuisena, mutta lemon gurdilla maustettuna mainiosti. Tosin kevytherkustahan tämä vaahto ei mene ;) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti