maanantai 19. maaliskuuta 2012

Jauhelihapiirakka (ja juustokeksit :P )

Pilkkijöiden vatsat kurisivat ja pyyntönä oli lämmittävä ja ruokaisa välipala. Jääkaapissa ei sen valon lisäksi ollut kummempia, jauhelihaa, tuorejuustoa ja viimeviikkoisia pitsapippaloita varten raastamaani juustoraasetta. Taisi olla sekoitus kevyt-Oltermannia, tuhtia Oltermannia ja Luomu-Kadettia. Ja nököttihän jääkaapin hyllyllä myös edelliseltä päivältä tähteeksi jäänyt jauhelihakastike. Sopivasti ainekset jonkinmoiseen piirakkaan siis :) Ensin tein pohjan:


2dl vettä
15g hiivaa
4,5dl hiivaleipäjauhoja
3 rkl öljyä
pieni ripaus suolaa

Kädenlämpöiseen veteen sekoitin hiivanokareen, suolan ja öljyn ja vaivasin jauhot joukkoon. Sitten voitelin uunivuoan, tuon koko on 21x33cm ja taputtelin taikinan vuoan pohjalle ja jätin kohoamaan täytteen teon ajaksi:

400g jauhelihaa
n. 2dl jauhelihakastiketta
200g tuorejuustoa
0,5 tl suolaa
1tl paprikajauhetta
2tl sipulijauhetta
2dl juusoraastetta

Paistoin jauhelihan, sekoitin joukkoon kastikkeen, tuorejuuston ja mausteet ja viimeisenä juustoraaste. Kaadoin täytteen vuokaan taikinan päälle ja uuniin, 200astetta ja noin 30 minuuttia.


Tuore paprika olisi sopinut piirakkaan hyvin, mutta sitäkään ei nyt ollut.

 Ja kai se on laitettava kuva aamupäivällä leipomistani juustokekseistä, jonka ohjeen sain Fb:n ryhmästä, jossa asiat ei mene ihan yhtä tyylillä kuin Strömsössä.. Kiitos vielä ohjeen antajalle, oli mukava kokeilla uutta, vaikka ihan ei mennyt niinkuin kuvittelin ;) Kuva kertonee tarpeeksi "kekseistä".Onhan ne. XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti