sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Macarons

Pitkän aikaa ovat macaronsit olleet to do-listalla. Eilen jäi (pieleen menneen) majoneesin teon jäljiltä valkuaisia ja oli oikein sopiva hetki tekaista parit macaronssit. Ohjeen löysin täältä http://ebetys.com/blog/2828055/macaron/ Reippaasti valkuaiset vaahdoksi, sokerit joukkoon ja tekemään mantelijauhe-tomusokeriseosta. Mantelijauhettahan saa kätevästi (niin minä luulin..) tehtyä mantelirouheesta sauvasekoittimella. Juu ei saa. Mantelirouheesta saa sauvasekoittimella mantelimassaa ja ylikuumenneen bamixin. Ja sotkuisen keittiön. Syntyneestä mantelimassasta toki sai ihan käyttökelpoista jauhomaista massaa, kun möyhi tomusokerin ja massan sekaisin, mutta helpommalla pääsee jos kiltisti ostaa sitä mantelijauhoa. Minä en ole ostanut, koska kaupassa oli taannoin poistossa mantelirouhetta, jota minä taloudellisena ostin oikein monta pussia, ajatuksena jauhaa osa jauhoksi ja säästää euro - pari :D Siinä vaiheessa kun olin saanut mantelit joten kuten jauhon muotoon ja aloin sekoittamaan jauhoa valkuaisvaahtoon, oli vaahto jo hyvin vetistä ja lässähtänyttä, mutta sitkeästi hämmentelin "taikinan" valmiiksi ja pursottelin pieniksi keoiksi pellille. Kello oli tuossa vaiheessa jo niin paljon, että lauantai-iltamme ilo oli alkamassa tv:stä, joten sen enempiä ajattelematta pursotin koko massan napeiksi yhdelle pellille, ja uuniin. Paiston aikana kävin sitten lukemassa loput ohjeesta, huomasin peltien (huom monikossa, eli ainakin kahdelle pellille olisi pitänyt massa jakaa) kopistelun ja seisotuksen jääneen välistä, mutta sillä nyt ei tainnut olla merkitystä lopputuloksen kannalta..

Toivotan teidät oikein lämpimästi tervetulleiksi blogiini, liikoja ei leivonnaisten tasosta toinna odottaa, mutta parhaani yritän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti