lauantai 15. syyskuuta 2012

Kastejuhlaan kakku


Sain suuren suuren kunnian tehdä kerrassaan suloisen pienen pojan kastejuhlaan kakun. Kakusta toivottiin yksinkertaista, sokerimassapäällysteitä, poikien väristä kakkua. Ja mukaan nallea ja vauvaa. Netistä katselimme kuvia kakuista, ja vauvan äiti löysikin mieleisiään kakkuja, joista poimimme ideoita. Hiuksetonta en vauvasta halunnut tehdä, hyvin tuuheatukkainen kun juhlan sankari on :) Valkoisesta sokerimassasta värjäilin pastaväreillä sopivia värejä, ja rakensin koristeet. Olin hyvin tyytyväinen koristeiden onnistumiseen. Suorastaan kerrassaan tyytyväinen.
 
 
 
Sitten koristeita oli käynyt ihailemassa aina yhtä avulias 2vuotiaamme.


 
Ei auttanut muu, kuin tehdä koristeet uusiksi. Nallen ja vauvan vartalon pystyin paikkailemaan tomusokeri"liimalla", mutta pää, hiukset ja viltti piti tehdä uusiksi. En ollut lopputulokseen aivan yhtä tyytyväinen, kuin mitä siihen alkuperäiseen, en saanut hiuksiin samanlaista lennokkuutta, kuin ensimmäisen version vauvalla oli. Mutta tiedänpähän jatkossa pistää koristeet varmaan talteen..
 
Kakun täytteenä oli mansikkamousse, kostukkeena sitruunalimonadi. Päällinen on värjättyä vaahtokarkin makuista sokerimassaa, ja sen alla on voi-tomusokerikreemi. Kakku on laktoositon.

Toivottavasti pienen miehen ensimmäinen juhla oli onnistunut!
Ja onnittelut koko perheelle suloisesta pienokaisesta <3

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku!

    Tutulta kuulostaa 2-vuotiaan puuhiksi. Meillä on useampi marsipaanivauva saanut saman käsittelyn. =)

    VastaaPoista
  2. Meidänkin tyttö antoi koristeiden olla rauhassa ihan koko päivän. Mutta siinä silmänräpäyksessä, kun jäi hetkeksi yksin huoneeseen, kiusaus voitti :D

    VastaaPoista