sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Karvinen gluteenittomana

Juhlimme esikoisemme synttäreitä eilen, poika täytti komeat 11v ja kakkutoiveena oli jotain metsästykseen tai kalastukseen liittyvää. Sovittiin sitten että tehdään kaverisynttäreille toiveiden mukainen kakku ja näihin mummo-pileisiin joku yksinkertainen, nopeammin koristeltava kakku. Kakkupohjan tein kokeilumielessä daimilla maustetusta muffinitaikinasta, poika kun tykkää Daim-muffineista ihan hurjasti. Pohjan tein gluteenittomana osalla perheestä ovan vilja-allergian vuoksi. Täytteeksi tein vadelmista, kermasta ja mascarponesta moussen ja lisäksi sipaisin vadelmamarmeladia pohjalevyjen päälle ennen täytteen laittoa. Kuorrutteena on Satin Icen suklaista massaa, en ole aiemmin tuota massaa käyttänyt enkä taida toiste käyttääkkään. Massa on kyllä ihanteellista työstää kakun päälle, niinkuin muutkin Satin Icet, mutta se maku.. Jopa sokerimassoja rakastava päivänsankari jätti massan syömättä :(
 
Vielä siinä vaiheessa, kun kakun olin jo kuorruttanut, ei miulla ollut hajuakaan että minkä kuvion kakun päälle teen :D Mietin ensin Plutoa, poika kun tykkää lukea Aku Ankkaa. Mutta välähtihän se sitten, Karvinenhan se on ollut iät ja ajat ykkössuosikki :) Kuva on toteutettu leikkaamalla ensin kaulitusta oranssista sokerimassasta pään muotoinen lätkä, sen laitoin ohueksi kaulitun mustan massalevyn päälle ja leikkasin mustan levyn samanmuotoiseksi kuin oranssi, jätin vain muutaman millin reunat mustaan levyyn ääriviivoiksi. Sitten aloin täyttämään oranssia levyä Karvisen piirteillä. Pyörittelin mustasta massasta ohutta nauhaa, jota painelin levyyn ääriviivoiksi. Valkoisesta massaa silmiin ja vaaleanruskeaa poskiin. Ja vaaleanpunaisesta nenä :) Siinä se!

 
Kakkupohja olisi varmaankin melko hyvä, jos jauhot vaihtaisi toisiin, nuo jauhot olivat liian karkeita kakkuun, muffinissa samat jauhot toimii hyvin. Ja marmeladi ei ollut hyvä, sen jätän ensikerralla pois. Tuotekehittely jatkuu ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti