maanantai 18. marraskuuta 2013

Gluteeniton kinkku-paprikapiirakka


Sain kunnian testata gluteenittomia Lumina-jauhoseoksia. Lumina-tuoteperheeseen kuuluu neljä erilaista jauhoseosta, niihin pääset tutustumaan tästä. Minä päätin kokeilla yrttistä sämpyläjauhoseosta kinkkupiirakkaan, ja hyvää tuli! En itse pidä kovin rasvaisesta pohjasta suolaisissa piirakoissa, on tuota lantion leveyttä tarpeeksi muutenkin, joten harvoin teen piirakkaa "perinteisellä" voi-jauho-neste-pohjalla. Tässä piirakassa käytin kermaviiliä, sitä käytänkin piirakkapohjissa usein.
 
Pohja:
 
1prk kermaviiliä
100g sulatettua voita
1tl suolaa
1dl tattarilesettä
1,5tl leivinjauhetta
2,5dl Lumina yrttisämpylä-jauhoseosta
 
Sulata voi kattilassa, anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon kermaviili ja suola sekä tattarilese. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen, ja lisää jauhoseos kattilaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota hetki. Painele taikina voidellun vuuan pohjalle ja reunoille. Jos et pidä tiskistä, valmistä myös täyte kattilassa, jossa valmistit taikinan, niin minä laiskana aina teen :D
 
 
Täyte:
 
200g valkosipuli-tuorejuustoa
100g kinkkua
1 paprika
 
Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi, sekoita ne tuorejuustoon ja levitä pohjataikinan päälle. Paista piirakkaa 225asteessa uunin alaosassa noin 25minuuttia.
 Anna jäähtyä tovi tai siis niin pitkään kuin maltat ;) Ja eikun syömään!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti