lauantai 29. joulukuuta 2012

Autokakku 1-vuotiaalle

Pieni iso mies täytti 1v ja minua pyydettiin tekemään hänelle autokakku. Jännityksellä tartuin työhön, juuri tuollaista en ollut ennen tehnyt, muita muotokakkuja kylläkin. Paistoin leivinpelleillä kolme suurta pohjalevyä ja neliskanttisen, säädettävän reunavuoan avulla hyydytin suuren kakun, josta muotoilin auton. Mittasuhteet eivät menneet ihan oikein, leveyttä hitunen liikaa ja renkaat ovat turhan minit :D Mutta auto kumminkin ja toiveiden mukaan koitin tehdä. Toivottavasti päivänsankari piti kakustaan :)

 
 
Täytteenä kakussa on mansikkamousse ja nougatmousse, kostukkeena vaniljamaito. Päällinen on merensinistä Fun cakes fondant-massaa, jonka väriä tummensin sinisellä pastavärillä. Massa oli lähinnä turkoosia ennen lisävärjäystä. Renkaat ovat sokerimassaa, samoin muut koristeet ja tekstit kattokyltissä ja rekisterikilvissä mustaksi värjättyä pikeeriä.
 

Ja taakse jäi rumat rutut :/ Koitin niitä siloitella, mutta eipä nuo tuosta hävinneet. Tuo Fun cakes fondant-massa oli minulle uusi tuttavuus, maku oli ihan hyvä, mutta halkeili ja koitti repeillä rumasti, ihan eri tavalla kuin normaalisti käyttämäni Satin Ice-massa. Satin Icea ei vain ollut saatavilla sinisenä, joten sen takia valitsin tuon massan.


Paljon O N N E A Tuukalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti