perjantai 30. maaliskuuta 2012

Munkintaa :)

En ole kovinkaan innokas munkin syöjä, tuppaavat närästämään. Ei sitten useinkaan niitä tule tehtyä, sitä paitsi minulla on onni "omistaa" erittäin hyviä munkkeja paistava anoppi :) Mutta nyt halusin yllättää perheen ihan äidin paistamillla munkeilla, löysin netistä "Sotkun munkit" ohjeen, (http://www.soppakauha.com/index.asp?s=/reseptit/1696.htm) ja eikun taikinan tekoon, tein litran taikinan ja taikinasta tulikin muuten hyvä, mutta kardemummaa se mielestäni kaipasi, sitä laitan seuraavalla kerralla ripauksen mukaan. Ensin perusrinkuloita:



Kyllä niillä ainakin kokoa on :D Ja sitten testaamaan kuningasideaani sydänmunkeista, piparkakkumuotilla kaulitusta taikinalevystä sydämiä, nopea kohotus ja öljyyn. Eihän tuo tietenkään oma ideani ollut, eikös tuommoisia ole kaupan pakastealtaissakin. Mutta onnistuu hyvin näköjään ihan kotonakin. Nättejä tuli:



Ja koska noista minun mielestäni puuttui se maku, piti tietenkin keksiä jotain jolla makua niihin saisi :) Olen joskus jostain lehdestä leikannut tuon ohjeen, alkuperäinen ohje oli suuremmalla sokerimäärällä ja ilman limegurdia, mutta en pitänyt sen hieman ehkä tunkkaisesta mausta. Eli tuunaamaan ja Limegurd-purkki kaapista ja täytteen tekoon:

2 keltuaista
1,5rkl maissitärkkelystä
1,5rkl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
2,5dl täysmaitoa
n.1dl limegurdia

Sekoita kulhossa keltuaiset, maissitärkkelys, vehnäjauho ja tomusokeri sekaisin. Kuumena maito ja sokeri kuumaksi kattilassa. Sekoita vähän kuumaa sokerimaitoa keltuaistahnan joukkoon, niin että saat tasaisen, paakuttoman seoksen. Kaada syntynyt seos lopun sokerimaidon joukkoon kattilaan ja kuumenna hetki, jotta seos sakenee. Se tapahtuu nopeasti! Anna seoksen jäähtyä ja lisää joukkoon makusi mukaan limegurdia, limegurdia kannattaa lisätä vähän kerrallaan, on melko voimakkaan makuista eikä liikaa kannata laittaa.. Seokseen saattaa jäädä paakkuja, jos ne häiritsevät, seoksen voi painella siivilän läpi. Pursota täytettä munkkien sisään täytetyllan avulla.




Huomenna pitääkin sitten keksiä lopputäytteestä jotain, vaikkapa jonkinlaista täytepitkoa ehkä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti