keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Gluteenittomat sämpylät

Löysin hyvästä, paljon gluteenittomia leivonnaisia sisältävästä Helgan blogista, eli täältä
rahkasämpylöiden ohjeen, jota piti testata, kun "joku" hamsteri oli taas ostanut jääkaappiin rahkaa reilumman satsin, ymmärtämättä kumminkaan käyttää niitä mihinkään :D Muokkasin Helgan ohjetta sen mukaan mitä kaapista löytyi, veden sijaan käytin maitoa, kun sitäkin oli useampi purkki ja kaikissa päiväys ylittynyt. Tästä annoksesta tuli kaksi pellillistä sämpylöitä, noin 20kpl.
 
5 dl maitoa
2 prk (yht 500g) pehmeää rahkaa
50g hiivaa
2 tl suolaa
1tl sokeria
0,75 dl öljyä
3 dl karkeaa riisijauhoa
n. 6 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
 
Lämmitä maito kuumaksi, ei kuitenkaan kiehuvaksi. Sekoita joukkoon rahka ja tarkasta että seos on käden lämpöistä ennen kuin lisäät hiivan. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä riisijauhot. Sekoita hyvin jauhot joukkoon ja vaivaa taikinaa muutama minuutti, kymmenenkään minuuttia ei ole ollenkaan haitaksi :) Ota taikinasta palasia, pyörittele ne jauhotetuissa käsissä palloiksi ja laita pellille kohoamaan. Kohota noin 15min tai kunnes sämpylät ovat selvästi kohonneet ja paista 225 asteessa kunnes ovat kypsiä.
 


3 kommenttia:

  1. Mukava ohje, oletkin nestettä lisännyt tähän sopivasti. Tarvii joskus täs kokeilla kans:) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Juu, tuplasin rahkan ja nesteen sekä hiivan ja suolan. Kauran jätin pois että perheen vilja-allergikkokin saa sämpylöitä syödä. Mies tykkäsi sämpylöistä kovasti, aikomukseni oli laittaa osa pakkaseen, mutta eipä noista taida sinne asti riittääkääm :D

    VastaaPoista
  3. Nami miten kuohkean ja herkullisen näköisiä! :) Täytyypä joskus kokeilla tuota ohjetta. :) Kiitos Noora! <3

    VastaaPoista