lauantai 22. syyskuuta 2012

Muumipeikko-kakku

Sain pyynnön maidottomasta Muumi-kakusta 2-vuotissynttäreille. Päivänsankarin äiti näytti minulle tämän kuvan, ja toivoi kakusta saman tapaista, mutta kokonaisena muumina. Jännityksellä otin tehtävän vastaan, en ole koskaan edes kokeillut maidottomia "kermavalmisteita" ja kaupassa luin moneen kertaan vispautuvan Alpro soyan tuoteselosteen, että onhan se varmasti maidoton, samoin "margariinin" kohdalla piti tavata useaan kertaan sininen keijun olevan maidotonta. Oman lapsen allergia on tuttu ja viljattomat löytyy helposti, mutta toisen ihmisen allergiselle lapselle tehtävä kakku hirvittää, entä jos vanhingossa laitankin jotain epäsopivaa :o Nyt on ainekset tarkistettu ja mietitty moneen kertaan :D
 
Toinen jännityksen aihe oli Muumipeikon muodon saaminen kakkuun. Muumi-vuokaa minulla ei ole, eikä sillä olisi tainnut haluttua muotoa saada. Niinpä päädyin paistamaan kakkupohjat levyinä uunipellillä. Kokosin kakun säädettävään, suorakaiteen muotoiseen reunavuokaan ja annoin hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla leikkasin hyytyneen kakun Muumin muotoon, ja kokosin ylijäämäpaloista korvat ja jalat.
 
 
 
Täytteinä kakussa on mansikkamoussea ja Wiener nougat-moussea. Kostukkeena sitruunalimonadia. Muumin muotoon saamisen vuoksi oli täytteistä tehtävä aavistuksen jämäkämpiä, kuin normaaliin pyöreään kakkuun tehtävistä. Pelkäsin, tuleeko täytteistä liiankin jämäköitä, mutta ei onneksi tullut.
 
 
Sokerimassan alle tein kreemin Keijusta ja tomusokerista. Päälle kaulitsin vaahtokarkin makuisen sokerimassan ja mustat ääriviivat ovat mustaa marsipaania. Häntä sokerimassaa :)



 
O N N E A   L Y Y T I L L E ! ! !

9 kommenttia:

  1. Oioi, Wiener Nougat -mousse kuulostaa hyvältä, pakko testata pikimmiten... :) Upea Muumi, tosi tyylikäs!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Se Wiener nougat-mousse todellakin on hyvää!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. miten teet sen nougatmoussen? mitä aineita, minkä verran? tuleeko siihen sitä fazerin nougat-crushia, mulla olis sitä useempi pussi ylimäärästä nii sehän oliski kiva jos tähän sais käytettyä... Hieno muumikakku!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Jenni :) Käytän nougat-mousseen joko Maraboun Nougat-patukoita tai Wienernougat-konvehteja, sitä crushia en ole kokeillut. Katsoin Fazerin sivuilta mitä eroa noilla on, ja crushissa on sen mukaan eri valmistusaineita, en tiedä voiko sitä sulattaa, tai käyttäytyykö sulatettuna samoin, kun nuo konvehdit. Mutta voihan tuota kokeilla :) Tai sekoittaa kerman joukkoon ihan rouheena, ja liivatteella hyydyttää, jos haluaa tuollaisen paksun, siistinä kestävän kerroksen. Minä olen siis sulattanut nougatin vesihauteessa lempeällä lämmöllä, sekoittanut sulaan, mutta jäähtyneeseen nougattiin lusikallisen kermavaahtoa, sitten toisen lusikallisen ja sen jälkeen varoen nostellut nougatin kermavaahdon joukkoon. Joskus olen hyytymisen varmistamiseksi lisännyt liivatetta, mutta yleensä ei ole tarvinnut. Nougatin ja kerman suhde on riippunut siitä, kuin vahvan makuisen täytteen kakkuun olen halunnut. Tuossa muumikakussa oli 6dl kermaa ja 1 rasia Wienernougatia. Tai pienempään kakkuun 2dl kermaa ja 2 patukkaa Maraboun nougatia.

    VastaaPoista
  6. oi kiitos ohjeesta, mitä tuo mansikka mousse tehdään? ja maidottomana. oisin kiitollinen ohjeesta...

    VastaaPoista
  7. Laitan mousseen soseuttua mansikkaa, sokeria, kermaa ja liivatetta. Tuohon maidottomaan mousseen käytin Alpro Soyaa ja pidin moussen mausta, ei minusta eronnut kuohu/vispikermasta valmiina moussena juurikaan. Eli soseutin puolisen kiloa mansikoita ja vaahdotin noin 6dl Alpro Soyaa, kuumensin tilkan mansikkamehua mikrossa, ja sulatin siihen 3-4 liotettua liivatelehteä. Liivatemehun sekoitin mansikkososeeseen, ja soseen varoen vaahdotettuun Alpro Soyaan. Sokeria lisäsin maun mukaan. Ja sitten reunavuokaan tai kulhon koottuun kakkuun hyytymään :)Samalla tavalla teen tavallisesta kermasta maidollisen moussen.

    VastaaPoista
  8. Niin ja mansikan määrähän on ihan makuasia sekin, joskus teen mansikkaisempaa ja joskus lisään esim jogurttia mukaan antamaan erilaista makua.

    VastaaPoista
  9. Hieno Muumi! Tosi hyvin olet onnistunut tässä :) Muumi on tyylikäskin - mustat ääriviivat tekevät paljon. Hieno on =)

    VastaaPoista