perjantai 18. toukokuuta 2012

Sitruunapalat

Tänään oli perhekerho, ja kuopuksen äskettäin olleen syntymäpäivän kunniaksi halusin viedä sinne tarjottavaa. Halusin kokeilla jotain raikasta ja sitruunaista, ja niinpä päädyin tekemään sitruunapaloja. Tein ne mokkapalojen tapaan, mutta jätin kaakaon ja kahvin pois.

3 munaa
3 dl sokeria
3 tl leivinajuhetta
5 dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
1,5 dl täysmaitoa
200 g sulatettua voita
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu

Sulata voi ja jätä voisula jäähtymään. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren keltainen pinta. Raastamisessa auttaa, jos laittaa raastimen ja sitruunan väliin palan leivinpaperia, jolloin raaste jää paperiin, ja on helppo siitä kaapia irti. Halkaise sitruuna, ja purista toisesta puolikkaasta mehu ja siivilöi se.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vaahtoon varoen vuorotellen maidon kanssa. Lisää vielä jäähtynyt voisula, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Älä vatkaa taikinaa, ettei siihen tulisi sitkoa, vaan sekoita aineet varoen nostellen.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.



Kuorrutus:

6 dl tomusokeria
70g sulatettua voita
1/2 sitruunan siivilöity mehu
3tl vaniljasokeria

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Sulata noin 50g valkosuklaata pakastepussissa mikroaaltouunissa. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä, ja spritsaa valkosuklaata raidoiksi kuorrutteen päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä, ja leikkaa pieniksi paloiksi.



4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, menee ilman muuta tehtävien listalle.Sitruuna on niin monikäyttöinen, kirpakka makuaine, joka makeissa leivonnaisissa taittaa liian makeuden, nyt piste i:n päällä valkosuklaaraidat.

    VastaaPoista
  2. Minä pidän sitruunasta paljon, se on suosikkituoksuja ja makuja. Hauska kuulla että ohje menee kokeiluun, haluaisin kuulla sitten palautettakin, että piditkö, ja ihan rehellistä palautetta :)

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Sitruuna on tällä hetkellä ihan ehdoton suosikki joten nämä herkut takuulla maistuu.

    VastaaPoista
  4. Kerrothan siekin Maria sitten mitä pidit, ja rehellisesti :D

    VastaaPoista