tiistai 19. marraskuuta 2013

Gluteeniton mustikkakukko

Käytän nykyään teff-jauhoja koko perheen ruuanlaitossa kastikkeiden suurustamiseen. Facebookin keliakia-aiheisessa ryhmässä olen useasti julistanut jauhon erinomaisuutta, ja eilen taas jauhoista tuli puhetta, siellä mietittiin mihin kaikkeen teffiä voisi käyttää ja soveltuisiko se makeaankin leivontaan. Päätin testata sitä rättänään eli mustikkakukkoon ja NAM! Tehtiin ensin yksi vuokallinen, eikä auttanut kuin tehdä heti perään toinenkin, jopa perheen ei vilja-allergiset söivät sitä innolla. On kyllä hyvää!
 
 
Taikina:
250g pehmeää voita
1,5- 2dl sokeria
2 dl teff-jauhoja
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
 
Täyte:
reilu 5dl pakastettuja mustikoita
0,75 dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
 
Sekoita taikinan aineet sekaisin. Taputa voidellun vuoan pohjalle ja reunoille reilu puolet taikinasta. Sekoita jäisien/kohmeisten mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat vuokaan taikinan päälle ja taputtele lopputaikina vuokaan mustikoiden kanneksi.
 
Paista 200-225 asteessa puoli tuntia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti