lauantai 22. syyskuuta 2012

Muumipeikko-kakku

Sain pyynnön maidottomasta Muumi-kakusta 2-vuotissynttäreille. Päivänsankarin äiti näytti minulle tämän kuvan, ja toivoi kakusta saman tapaista, mutta kokonaisena muumina. Jännityksellä otin tehtävän vastaan, en ole koskaan edes kokeillut maidottomia "kermavalmisteita" ja kaupassa luin moneen kertaan vispautuvan Alpro soyan tuoteselosteen, että onhan se varmasti maidoton, samoin "margariinin" kohdalla piti tavata useaan kertaan sininen keijun olevan maidotonta. Oman lapsen allergia on tuttu ja viljattomat löytyy helposti, mutta toisen ihmisen allergiselle lapselle tehtävä kakku hirvittää, entä jos vanhingossa laitankin jotain epäsopivaa :o Nyt on ainekset tarkistettu ja mietitty moneen kertaan :D
 
Toinen jännityksen aihe oli Muumipeikon muodon saaminen kakkuun. Muumi-vuokaa minulla ei ole, eikä sillä olisi tainnut haluttua muotoa saada. Niinpä päädyin paistamaan kakkupohjat levyinä uunipellillä. Kokosin kakun säädettävään, suorakaiteen muotoiseen reunavuokaan ja annoin hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla leikkasin hyytyneen kakun Muumin muotoon, ja kokosin ylijäämäpaloista korvat ja jalat.
 
 
 
Täytteinä kakussa on mansikkamoussea ja Wiener nougat-moussea. Kostukkeena sitruunalimonadia. Muumin muotoon saamisen vuoksi oli täytteistä tehtävä aavistuksen jämäkämpiä, kuin normaaliin pyöreään kakkuun tehtävistä. Pelkäsin, tuleeko täytteistä liiankin jämäköitä, mutta ei onneksi tullut.
 
 
Sokerimassan alle tein kreemin Keijusta ja tomusokerista. Päälle kaulitsin vaahtokarkin makuisen sokerimassan ja mustat ääriviivat ovat mustaa marsipaania. Häntä sokerimassaa :)



 
O N N E A   L Y Y T I L L E ! ! !

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Angry birdsejä pollinpeluussa

Ystäväni pyysi tekemään poikansa synttärikakkuun Angry Birdsejä, samanlaisen valikoiman kuin tässä kakussa, tällä kertaa pelivälineenä jalkapallo. Hahmot tein taas valkoisesta sokerimassasta, jonka värjäilin pastaväreillä oikean värisiksi. 

 
Maalien virkaa linnuilla toimittaa puupölkyt ja laudan kappaleet, sokerimassasta nekin.

 
Ja pallon linnut ja possut ovat väkertäneet risuista.


Peli käynee entistä ankarammaksi, kun linnut ja possut pääsevät oikealle areenalle, synttärikakun päälle :) Hyvää syntymäpäivää Roopelle, ja hauskaa juhlahumua!

lauantai 15. syyskuuta 2012

Kastejuhlaan kakku


Sain suuren suuren kunnian tehdä kerrassaan suloisen pienen pojan kastejuhlaan kakun. Kakusta toivottiin yksinkertaista, sokerimassapäällysteitä, poikien väristä kakkua. Ja mukaan nallea ja vauvaa. Netistä katselimme kuvia kakuista, ja vauvan äiti löysikin mieleisiään kakkuja, joista poimimme ideoita. Hiuksetonta en vauvasta halunnut tehdä, hyvin tuuheatukkainen kun juhlan sankari on :) Valkoisesta sokerimassasta värjäilin pastaväreillä sopivia värejä, ja rakensin koristeet. Olin hyvin tyytyväinen koristeiden onnistumiseen. Suorastaan kerrassaan tyytyväinen.
 
 
 
Sitten koristeita oli käynyt ihailemassa aina yhtä avulias 2vuotiaamme.


 
Ei auttanut muu, kuin tehdä koristeet uusiksi. Nallen ja vauvan vartalon pystyin paikkailemaan tomusokeri"liimalla", mutta pää, hiukset ja viltti piti tehdä uusiksi. En ollut lopputulokseen aivan yhtä tyytyväinen, kuin mitä siihen alkuperäiseen, en saanut hiuksiin samanlaista lennokkuutta, kuin ensimmäisen version vauvalla oli. Mutta tiedänpähän jatkossa pistää koristeet varmaan talteen..
 
Kakun täytteenä oli mansikkamousse, kostukkeena sitruunalimonadi. Päällinen on värjättyä vaahtokarkin makuista sokerimassaa, ja sen alla on voi-tomusokerikreemi. Kakku on laktoositon.

Toivottavasti pienen miehen ensimmäinen juhla oli onnistunut!
Ja onnittelut koko perheelle suloisesta pienokaisesta <3

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Gluteeniton voileipäkakku

Tein tyttärelleni ja miehelleni ihka oman voileipäkakun omatekoisesta vuokaleivästä. Ohjetta leipään en pysty laittamaan, koska tyhjensin leipätaikinaan jauhokaapista kaikkea mitä löytyi, tummaa Jytte-jauhoa, Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta, jotain ulkolaista valkoista jauhoseosta, tattarirouhetta ja tattarijauhoa. Kaikkea sen verran mitä pussin pohjalla oli, joten ohjeen laitto on mahdoton tehtävä :/ Seuraavalla kerralla sitten, jos joku ohjeen haluaa. Mutta leivästä tuli kuohkeaa ja hyvää sekalaisesta jauhovalikoimasta huolimatta.

Täytteinä kakussa oli punaista ja keltaista paprikaa, ruohosipulituorejuustoa ja ranskan kermaa, ja toisena täytteenä kinkkua, suolakurkkua, valkosipulituorejuustoa ja ranskankermaa. Kostutuksena lihalientä.

 
 
Koristeena kakussa oli kinkkua, naudanpaistia, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, lehtisalaattia ja ruohosipulia.




perjantai 7. syyskuuta 2012

Pieni voileipäkakku

Oli aika kiittää huiman hyvästä palvelusta erään liikkeen henkilökuntaa. Kukkien sijaan vein kiitoksena pienen voileipäkakun :) Kakussa on kinkkua, paprikaa, suolakurkkua, tuorejuustoja ja creme fraichea, sekä vehnä- ja täysjyvävehnäleipää.

 

maanantai 3. syyskuuta 2012

Kinkkuvoileipäkakku

Minua pyydettiin tekemään läksiäis/kiitosvoileipäkakku työtovereille. Täytteenä kakussa on paprika-ruohosipulituorejuustotäyte ja kinkku-kurkkusalaatti-valkosipulituorejuustotäyte. Pinnalla ruohosipulituorejuusto-ranskankermaseosta. Leipänä vehnäleipä ja täysjyvävehnäleipä, kostutus lihaliemellä.
 



Onnea uusien työkuvioiden parissa kakun tilaajalle :)