tiistai 20. maaliskuuta 2012

Mustikkapiirakkaa

Perheen partaisempi pää on perso mustikkapiirakalle. Ja koska minulla oli taas "luova" päivä, ei vanha tuttu resepti houkutellut, vaan piti kokeilla uutta. Myös ikääntymään ehtinyt maustamaton luomu-jogurttipurkki kiusasi mieltä, se piti johonkin saada käytettyä. Samoin kaapissa pitkään pyörineet gluteenittomat Viljatuotteen mustikkamyslit, jotka mummo toi muinoin vilja-allergiselle tyttärellemme. Myslin sisältämän kauran takia tyttö ei niitä voinutkaan syödä, joten paketti jäi kaapin perälle. Tähän piirakkaan turasin sitten mysliäkin mukaan :) Ensin pohja, tästä tulee pellillenen:


200g pehmeää voita
2dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl hiivaleipäjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2dl maustamatonta jogurttia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää hyvin vatkaten kananmuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään, ja lisää taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa 10 min.

Paiston aikana tee täyte:

 sekoita 500g:n mustikoita 0,5dl perunajauhoja

Ja sitten pinnalle tuleva muruseos:

100g pehmeää voita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl Viljatuotteen mustikkamysliä

Sekoita voi, sokerit ja mysli keskenään, levitä mustikat 10 minuuttia paistetun pohjan päälle, ripottele muruseos pinnalle ja paista vielä 10-15 minuuttia.



Piirakka onnistuu toki niinkin, että jättää tuon pohjan alkupaiston tekemättä, ja levittää marjat ja muruseoksen suoraan raa'an taikinan päälle ja paistaa sen 20-25minuuttia, mutta sitten ulkonäkö on tälläinen:


Makuunhan tuo ei vaikuta mitenkään, mutta leikkaaminen ja sotkematta syöminen hankaloituvat hieman :)







2 kommenttia:

  1. jaa täälläkin on leivottu mustikkapiirakkaa :), mieki leivoin tänään, kivanoloinen tämän sinun piirakkasi. mie tykkään käyttää kanssa jogurtteja leipomisessa. tervetuloa vastavierailulle.:) juhlatar.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Vastavierailulle kiiruhdan :) Kiitoksia kommentista!

    VastaaPoista